streda 30. septembra 2015

Aromaterapia a sexuálny život?







Denne používame vône, veď sa chceme cítiť príjemne, sviežo, peknou vôňou zapôsobiť na naše okolie. Chcete prežiť romantický večer s vašim najmilším a hľadáte vôňu, ktorá by ešte viac rozpálila túžbu vás oboch?

Ste práve na začiatku nového vzťahu a predstavujete si Vaše prvé intímne rande. Odvaha vám síce nechýba, nápad, ako byť originálne príťažlivá, áno.Alebo ste manželmi a partnermi už roky a realizovali ste už všetky možné aj nemožné fantázie v spálni. Tak prečo vás dobiedzajú myšlienky typu: „chcem jeho/ju niečím prekvapiť“? Lebo správne tušíte, že fantázia je mocná čarodejka a stále existujú „maličkosti“, ktorými si môžete obohať váš intímny svet. Máme pre vás tip: využitie aróma terapie v spálni.

Naša koža, dych a genitálie prenášajú vône, ktoré môžu spôsobiť sexuálne vzrušenie a éterické oleje posilňujú našu vnímavosť a chuť na sex. História nám hovorí, že milenci tisíce rokov dozadu používali vonné oleje na svoje telo, lebo zmes týchto vôní je príjemná nielen pre náš nos, ale aj mimoriadne silné afrodiziakum pre milencov. Sledovanie lesknúcich sa kvapiek oleja na holej koži, dotyky a jemná masáž prenášajú energiu z rúk milovanej osoby na telo partnera. Je to podobné, ako potešenie z milovania a pritom vôbec nemusíte mať pohlavný styk. Možno ste už našli tú „svoju“ vôňu, ktorá je pre vás štartérom sexuálnej rozkoše.

V tomto článku vám prezradíme, ktoré vône a prečo môžu ovplyvniť vaše zmysly a pomôcť sexuálnemu vzrušeniu. Záleží len na vás, či dáte prednosť masáži s pomarančovým olejom, organickej telovej vode s vôňou ruže alebo masážnemu oleju a lubrikantu zároveň s vôňou jazmínu.

Sex a aromaterapia sú veľmi silná kombinácia. Náš nos obsahuje desať miliónov neurónov, ktoré zachytávajú molekuly vône. Vdychovaním esenciálnych olejov môžeme výrazne napomôcť vzrušeniu tela a mysle, či už len samotnou vôňou alebo v kombinácii s masážou.

Silné afrodiziakálne účinky stimulujúce našu sexuálnu rozkoš sa pripisujú štyrom druhom vôní: sú to neroli, ruža, jazmín, a santalové drevo.

Santalové drevo

Olej zo santalového dreva pochádza zo vždy zeleného stromu, ktorý schováva svoje korene do iných stromov. Strom môže dosiahnuť výšku až 915 cm a jeho vek musí dosiahnuť aspoň 30, aby bol vhodný na destiláciu. Santalová vôňa je jemná, drevitá, sladká a exotická. Vôňa santalového dreva je veľmi podobná prirodzenej vôni nášho tela. Je sexuálnym vábidlom, preto sa používa pri praktizovaní tantry. (Pred milovaním sa žena pomaže so santalovým olejom od vlasov až do špiku kostí)Olej zo santalového dreva má silné afrodiziakálne účinky, odporúčame preto jeho používanie len na vlastné nebezpečenstvo! Olej zo santalového dreva môže zmierniť sexuálne ťažkosti, najmä spojené s úzkosťou. Má pozitívne účinky na tvorbu vaginálneho sekrétu.

Neroli

Neroli olej sa vyrába vodnou destiláciou z kvetov horkého pomaranča. Jeho kvetinová vôňa je úchvatná. Módnym sa stal v 17. storočí vďaka talianskej princeznej Anne-Marie, princeznej z Nerola, ktorá používala olej ako parfum, vôňu na rukavice a do kúpeľa. Lístky pomarančovníka sa pridávali do svadobných kytíc, lebo sú symbolom nevinnosti a ochrany lásky. Opojnú vôňu milujú najmä nevesty, má pomôcť zvýšiť nevestinu plodnosť. Má upokojujúce účinky, blahodarne pôsobí na nervový systém, pri podráždenosti a je silným afrodiziakom.

Ruža

Olej z ruží pestovaných v horských oblastiach, sa destiluje ihneď po zbere ružových lupienkov, ktorých sa dotkla ranná rosa. Vôňa je hlboká, sladká a kvetinová. V ružovej vode, ale aj v čokoláde sa nachádza PEA (fenyletylamín), ktorému sa prisudzuje schopnosť rýchleho zamilovania sa. Ruža je symbolom čistoty a lásky. Stáročia sa ružové lupienky rozptyľujú na svadbách s cieľom zabezpečiť šťastné manželstvo. Tomuto afrodiziakálnemu oleju sa pripisuje schopnosť liečiť sexuálne problémy - najmä nízke libido. Znižuje tiež napätie a stres tým, že uvoľňuje „hormón šťastia“ - dopamín. Najslávnejšia egyptská kráľovná Kleopatra bola známa používaním ružového oleja na zvádzanie. Všetkých mužov, ktorí ju navštívili, natierala ružovým olejom. V ružovej vode sa kúpala každý deň. (Ružový olej podporuje menštruačné krvácanie, preto ho neodporúčame používať tehotným ženám.)

Jazmín

Jazmín sa považuje za „kráľovnú“ kvetinových olejov, pridával sa do „elixírov lásky“, je veľmi silným afrodiziakom. Z jemných bielych kvetov jazmínu, oberaných v noci, keď je ich vôňa najintenzívnejšia, sa extrahuje olej. Vôňa je sladká, kvetinová a exotická. Liečivé účinky jazmínu sa využívajú pri ochoreniach prostaty a liečbe kvapavky. Jazmín ovplyvňuje mužský reprodukčný systém tým, že zvyšuje počet spermií, čím sa znižuje neplodnosť. Relaxačné vlastnosti jazmínovej vône môžu byť zodpovedné za pozitívny vplyv na zvýšenie sexuálneho záujmu a oddialenie predčasnej ejakulácie. Tehotné ženy by jazmín nemali používať, lebo podobne ako ruža podporuje menštruačné krvácanie.

Vaša Ely

Sú pre vás informácie v článku užitočné? Ak áno, zdieľajte nás na FB. Ďakujeme