pondelok 29. februára 2016

Venujete dostatočnú pozornosť hygiene erotických pomôcok?


Viete, kedy nastane tá pravá chvíľa rozlúčiť sa s Vašou erotickou pomôckou?

Milé slečny a dámy,

inšpirovaní otázkami našich milých klientov vám prinášame zopár cenných rád o správnom ošetrovaní erotických pomôcok v závislosti od ich materiálu. Nedostatočná hygiena erotických pomôcok môže byť príčinou vzniku rôznych infekcií, bolesti v podbrušku a rôznych ťažkostí.

Možno sa čudujete: „Naozaj môže byť erotická pomôcka, ktorú používam výhradne ja, zdrojom infekcie?“ Odpoveď znie: áno, môže. Nedeliť sa s erotickou pomôckou s niekým iným je samozrejmosťou. Základné pravidlo znie: s erotickou pomôckou zaobchádzame tak, ako s našim telom. Správnym čistením pomôcok predídete vzniku bakteriálnych infekcií, vaginálnych plesní, vírusom.
Lelo antibacterial cleaning spray

Alergie

Ak patríte medzi jedincov, ktorí majú alergickú reakciu na erotické pomôcky z latexu, máte dve možnosti: prestanete používať takúto pomôcku alebo ju môžete používať s kondómom bez obsahu latexu.

Bakteriálne infekcie

Jednou z príčin ich vzniku je nedostatočná alebo nesprávna očista intímnych pomôcok. Tiež análne používanie a následné vaginálne používanie bez dokonalého ošetrenia. Preto ak máte radi análny sex s erotickými pomôckami, používajte tieto výhradne s kondómom pri análnych hrách. Aj po odstránení kondómu po análnom používaní odporúčame pomôcku dôkladne hygienicky ošetriť pred orálnym alebo vaginálnym použitím.


Všeobecné pravidlá ošetrovania erotických pomôcok

♥ Intímne hračky umývajte teplou (nie horúcou) vodou a jemným mydlom.

♥ Nikdy neponárajte pomôcky, ktoré sú poháňané batériami, do vody.

♥ Nikdy neponárajte elektrické vibrátory, ktoré nie sú vodotesné, do vody.

♥Silikón a varné sklo môžete prevárať najviac 3-5 minút, s 10%-ným bielidlom, alebo ho môžete dať aj do umývačky za predpokladu, že neobsahuje elektrické súčiastky.

♥ Nikdy nepoužívajte olej na pomôcky z latexu a latexové kondómy. Používajte výhradne lubrikanty na vodnej báze.

Ošetrovanie intímnych pomôcok v závislosti od materiálu

Podrobne sme o vlastnostiach materiálov, z ktorých sa vyrábajú erotické pomôcky písali tu: Pre aký materiál sa mám pri výbere erotickej pomôcky rozhodnúť? Preto sa teraz zameriame najmä na hygienické ošetrovanie jednotlivých materiálov.


SVAKOM AMY
Silikónové erotické pomôcky

Silikón je veľmi trvácny materiál, preto sú pomôcky z neho drahšie ako z iných materiálov. Nikdy nepoužívajte so silikónovými pomôckami lubrikanty na silikónovej báze, používajte lubrikanty výhradne na vodnej báze.

Vo všeobecnosti môžete silikónové erotické pomôcky sterilizovať 3-5 minút. Pokiaľ si nie ste istí, že intímna pomôcka je zo 100%-ného silikónu, používajte len čistiace prostriedky na to určené. Spravidla výrobcovia erotických pomôcok dodávajú k nim aj odporúčané čistiace prostriedky. Ich používaním predĺžite životnosť svojich intímnych hračiek a budete mať istotu dostatočnej hygieny.





Polyvinylchorid – mäkké PVC
Erotické hračky známe aj pod pomenovaním „JELLY“, teda termoplastický, t.j. vplyvom tepla formovateľný plast ošetrujte teplou vodou a jemným mydlom alebo čistiacim prostriedkom na erotické pomôcky.

Latex

Hovoríme mu aj prírodný kaučuk alebo guma. Intímne hračky z latexu majú nízku trvácnosť, môžu spôsobovať alergické reakcie. Udržiavať ich hygienické môžeme buď používaním s kondómom, umývaním v teplej vode s jemným mydlom alebo ošetrením čistiacimi prostriedkami na erotické pomôcky.

ABS plast

Erotické pomôcky z plastov sú tvrdé, vhodné najmä na dráždenie klitorisu, prenášajú silnejšie vibrácie. Kvalitné neobsahujú nebezpečné zmäkčovadlá. Odporúčame čistiť čistiacim prostriedkom na erotické pomôcky alebo čistým liehom.

Metal BEN WA BALLS
Kov

Erotické pomôcky z kovu si získali obľubu v posledných pár rokoch. Na výber sú pomôcky z hliníka, nerezovej ocele, striebra a zlata. Hygienické ošetrenie je jednoduché, nakoľko materiál je neporézny, použiť môžete 10% bieliaci prostriedok, preváranie alebo umývanie pod teplou vodou a s jemným mydlom. Neumývajte ich v umývačke riadu, nepoužívajte čistiace prostriedky na bižutériu alebo kovy. Pred uskladnením sa ubezpečte, že ste pomôcku dokonale vysušili, zabránite tak možnej korózii.

Vinyl

Erotické hračky z vinylu ošetrujte teplou vodou a jemným mydlom alebo čistiacim prostriedkom na erotické pomôcky.

Tvrdené sklo

Je podstatne pevnejšie ako normálne sklo, neporézne, hygiena je preto jednoduchá. Nepoužívajte erotické pomôcky zo skla, ktoré sú maľované. Umývajte pod teplou vodou s jemným mydlom. Pozor na agresívne čistiace prostriedky, ktoré by mohli hladký povrch poškodiť alebo poškriabať.

Acryl
FUN TOYS GJACK NEON PINK

Poznáte ho aj pod názvom plexisklo – je to syntetická termoplastická umelá hmota podobná sklu. Ošetrujte ho teplou vodou a mydlom alebo čistiacim prostriedkom na erotické pomôcky.

Bio skin – materiál veľmi podobný pokožke

Tento materiál blízky ľudskému telu je revolučný materiál, hypoalergénny, ekologicky bezpečný. Výrobcovia udávajú aj názvy alebo značky Cyberskin™, Fauxskin™,

Futurotic™, NeoSkin®, UltraSkin™, Soft Touch™ . Materiál sa pri používaní sám zohrieva, je však porézny, preto je ošetrovanie čistiacimi prostriedkami na erotické pomôcky nutné. Ideálny je sprej, ktorý sa dostane aj do pórov. Dokonale vysušte čistou utierkou.


Nič nie je večné – ani erotické pomôcky.

Rozlúčte sa s vašimi intímnymi miláčikmi, ak:

♥ sú nefunkčné aj po výmene batérií, alebo nabití

♥ na akrylových, plastových alebo sklenených hračkách je viditeľné poškodenie

♥ na pomôcke je viditeľná pleseň alebo je zjavne opotrebovaná

♥ po použití máte bolesti v podbrušku alebo vám gynekológ diagnostikoval druh infekcie

♥ na mieste pre batérie je viditeľná korózia

A čo ak máte doma erotické pomôcky, ale nie ste si istá/istý, z akého sú materiálu? V tom prípade používajte teplú vodu a jemné mydlo a nechajte pomôcku dokonale vysušiť.

SYSTEM JO ČISTIACA PENA
Máte alergiu na čistiace prostriedky určené na erotické pomôcky alebo na antibakteriálne mydlo? Ideálne sú pre vás erotické pomôcky zo silikónu, ktoré ak neobsahujú batérie (napríklad dildá), môžete prevárať 3-5 minút vo vode.

Prečo používajú kondómy páry, ktoré sú si verné? Lebo intímne hračky z latexu, prírodného kaučuku, mäkkého PVC a realistických BIO skin materiálov majú póry, v ktorých sa ľahko usadia baktérie. Ak používate lubrikované kondómy, nie je potrebný lubrikant.

Správnym ošetrovaním našich intímnych miláčikov môžeme výrazne predĺžiť ich životnosť a chrániť sa pred rôznymi infekciami. Dnes už väčšina značiek ponúka kerotickým pomôckam aj rovnakú značku lubrikantu alebo čistiaceho prostriedku na erotické pomôcky. Alternatívou sú výrobcovia, ktorí sa špecializujú výhradne na wellness, lubrikanty a intímnu hygienu. Výsledkom ich špecializácie sú vysokohodnotné a kvalitné prostriedky na ošetrovanie erotických pomôcok.

Vaša Ely