štvrtok 14. apríla 2016

Bondáž - trinásta komnata sveta erotiky

Bondáž ako 13. komnata sveta erotiky
Zašli ste niekedy vo svojej fantázii až k jemným erotickým hrám, pri ktorej ste spútaná? Predstavili ste si, že ste submisívna, podriadená, poddaná, nehybná a absolútne oddaná vášmu partnerovi? Ak áno, určite nie ste sama. Bondáž je absolútne prirodzenou aj najčastejšou sexuálnou fantáziou u mužov aj žien. Byť spútaná pri sexe sa môže zdať riskantné, nebezpečné, avšak je to nesmierne sexi. 

Je nepochybné, že záujem o bondáž techniky výrazne stúpol vďaka trilógii Fifty Shades of Grey. Môžete byť fanúšičkou ale aj odporkyňou trilógie, môžete sa stotožniť s kritickými recenziami trilógie alebo sa zapojiť do diskusie na sociálnych sieťach o ďalšom osude hrdinov. Faktom však je, že téma dominantného muža a naoko submisívnej neskúsenej dievčiny zaujala viac ako 40 miliónov čitateliek a rozpútala vášnivé rozhovory na tému sexu a stanovenia hraníc v ňom. A nielen to. Pošteklila puritánstvo v nás, inšpirovala naše erotické fantázie a priblížila prežívanie spútanej hrdinky pri erotických hrách. 

Je normálne, že väčšina ľudí si spája sex s rozkošou, nehou, vášňou. Rovnako je prirodzená túžba po netradičných sexuálnych praktikách, ktorých súčasťou je spútanie jedného z partnerov. Bondáž ako obmedzenie pohyblivosti partnera môže byť prostriedkom, ktorý priveje čerstvý vánok do nášho sexuálneho života. 

Základom však je dobrovoľnosť, dôvera a stanovenie si maximálnej hranice prípustnosti. Pred tým, ako s touto technikou začnete experimentovať, stanovte si pravidlá: čo je pre podriadeného prípustné a čo absolútne nedovolené. Určite si slová, ktoré budú pre partnera znamenať stopku. Pamätajte: Nikdy nenechávajte spútaného partnera bez dozoru.

Môžete prežívať vzrušujúce pocity a rozkoš počas odvážnej sexuálnej praktiky, dodržiavajte však určité pravidlá:

Bondáž to nie sú len putá.
LIBERATOR - podložka s putami
Ozvalo sa vo vás hravé dieťa - hráte hru na policajta a zlodeja - kovové putá nemusia byť najlepšou voľbou pre vaše hry. Bezpečnejšie a príjemnejšie sú putá z látky, kožené, saténové a kombinované z viacerých materiálov. 

Bondáž znamená prehlbovanie dôvery.
Ak vyslovíte súhlas so spútaním, vyjadrujete vášmu partnerovi absolútnu dôveru. Ste zraniteľná, neschopná úniku. Už len samotné hry s partnerom s použitím erotickej bondáže vyjadrujú absolútnu dôveru partnerovi. Nikdy však nesúhlaste s erotickou bondážou na prvom rande. 

Bondáž ako jednu zo sexuálnych skúseností si užijete len vtedy, ak budete absolútne dôverovať svojej láske. Pocítite úplnú fyzickú bezbrannosť a zraniteľnosť: čisté afrodiziakum. 

Bondáž vás dovedie do sveta podriadenosti, bezmocnosti, závislosti od iného, neistoty plynúcej zo straty kontroly nad vaším telom, možnosti obrany a orientácie, strachu z neschopnosti ovplyvniť udalosti, nemožnosti úniku. 

Bondáž prehlbuje vašu rozkoš a citlivosť
Nasadili ste si niekedy na oči pásku a vnímali, ako sa vaše zmysly koncentrovali na hmat? To isté sa deje s bondážou. Akonáhle ste pevne spútaná, všetky zmysly sa zaostria a dotyk vášho milenca vás elektrizuje. 

Bondáž a páska na oči sú dobrí spoločníci. Sú jedinci, ktorí obľubujú kombináciu bondáže a masáže. Vôbec nemusíte byť stúpencom tvrdého sexu a tvrdých sado-maso hier, aby ste si obľúbila bodnáž: na rozdiel od sado-maso hier, ktorých súčasťou je aj bolesť, je bondáž jemná, zmyselná a príjemná. 

Pomocou bondáže odviažete vašu vnútornú erotickú živočíšnosť. Navonok prezentujeme náš postoj k sexu ako k niečomu slušnému, kultivovanému. V podstate ale v každom z nás je kus zvieraťa a sex môže byť humorným vyjadrením malej beštie v nás. Bondáž nám umožní vyjadriť v spálni našu výstrednosť a originalitu – bojovať a prežívať vzrušenie zároveň.


Podľa výskumov mnohé ženy zažívajú pri hrách s bondážou intenzívnejší orgazmus. Podkožné nervové bunky zasiahnuté zväzovaním vysielajú signály a tie sa vraj hromadia v klitorise. Na bondáž môžete použiť v princípe čokoľvek, čo sa vám pozdáva a nespôsobí partnerovi bolesť: šatky, kravaty, šály, pančuchy. Jemné materiály, ktoré sa nezadierajú do pokožky a nezanechávajú na nej nepríjemné stopy. 

Ľudská sexualita má mnoho podôb. V zásade platí, že za normálne považujeme to, čo robíme my sami. Bondáž ako erotickú techniku však musí úprimne akceptovať a prežívať s radosťou aj náš milenec. Zdieľané potešenie je dvojnásobné potešenie. A spoločné zdieľanie erotickej intimity praktizovaním bondáž techník môže prehĺbiť vzájomnú dôveru a oddanosť. 

Vaša Ely