nedeľa 12. februára 2017

Fifty Shades of Darker


Christian a Ana - 50 odtieňov ich vzťahu – existuje vôbec niekto vo vašom okolí, kto by ten príbeh nepoznal? Minimálne o ňom nepočul?

Moje stretnutie s modernou dvojicou Princa a Popolušky začalo nevinne. Nedalo sa nepočuť komentáre kolegýň, ktoré si nedočkavo vymieňali najskôr prvý, neskôr druhý diel trilógie a nemali zábrany ani napriek zrelému veku alebo naopak nezrelosti rozoberať sexuálne praktiky a vývoj vzťahu tejto tak rozdielnej dvojice. Prvé kritiky aj komentáre z okruhu blízkych boli rozporuplné. Zrejme táto nejednoznačnosť a chuť utvoriť si vlastný názor ma zlákali siahnuť po prvom diely Fifty Shades of Grey.

Na každú knihu, ktorú zoberiete do ruky, musíte byť pripravená a správne naladená. Pri čítaní tejto trilógie mať naviac chuť ponoriť sa do príbehu, ktorý je na prvý pohľad tak veľmi vzdialený od našej slovenskej reality a pre mnohých je len modernou rozprávkou s dobrým koncom a s dokonalým marketingom. Úspech trilógie je jednoznačný – predaných 100 miliónov výtlačkov a prebudené sexuálne fantázie čitateliek.

Som zvedavá, veľmi. V piatok si kupujem prvý diel. V sobotu popoludní je dočítaný. Samozrejme končí tak, aby vzbudil moju zvedavosť, príbeh ostal otvorený. Dokážu sa Ana a Christian ešte zblížiť? Dvaja hrdinovia z rozdielneho prostredia, ona s čistou dušou, naivná, šarmantná, charakterná, ktorá doposiaľ poznala iba rodičovskú lásku a ktorá si na vysokoškolské štúdium musí zarábať. On poznačený krutým detstvom je schopný sexuálneho života len za používania BDSM praktík. Navonok predstavuje americký sen. Mladosťou, schopnosťou a húževnatosťou sa za pár rokov s relatívne malým požičaným kapitálom vypracuje medzi špičku boháčov. Dvaja krásni mladí ľudia. Iskra preskočila. V srdciach sa usadilo semienko lásky.

Snažím sa vrátiť do reality a pustiť sa do domácich prác. Veď nemám gazdinú ako Christian a jeho rodina. Nežijem v Amerike. Vydržím iba zopár hodín. Siahnem po Fifty Shades of Darker, ktorú máme vďaka mojej dcére doma len v angličtine. V jednej ruke kniha, v druhej tablet s prekladovým slovníkom pre prípad potreby.

Opäť sa neviem od knihy odtrhnúť. Veď domácnosť počká, neutečie. Návštevu nečakám, tak prečo si
DARK DESIRE ADVANCED COUPLES KIT
neurobiť „lazy weekend“ s napínavou knihou? Prečítam asi 180 strán. Keď sa príbeh dostane do veľmi napínavej časti a ja som unavená z cudzieho jazyka, lebo chcem dokonale porozumieť aj najmenšiemu detailu, obliekam sa a idem si kúpiť zvyšné dva diely v slovenčine.

Dočítam tretí diel a opäť siaham po prvom a druhom a čítam, kým neskončím na poslednej strane tretieho dielu. Čo si sa zbláznila? Veď nie si pubertiačka! Zamýšľam sa hlboko nad sebou, nad svojim duševným zdravím a inteligenciou, nad tým, čo ma k tomuto príbehu tak nesmierne priťahuje. Veď literárny jazyk je dosť chudobný. Na "Oh my God" a "moja vnútorná Bohyňa" natrafíte tak často, až sa sami seba pýtate, či literárne vzdelaná Ana nemala bohatší slovník spoň pri prežívaní orgazmu. Navonok naivný príbeh, o akom snívajú milióny dievčat. Naozaj to bol len dokonalý marketing, ktorý z tohto príbehu vytvoril bestseller? 

Áno, aj. Najskôr však do detailu, s citom a presnosťou prežitého, opisy erotických BDSM scén. Iného spôsobu milovania. Vyjadrenie najhlbších erotických fantázií pre časť sexuálne aktívnych ľudí zvráteným spôsobom. Hlavní hrdinovia, ktorí objavujú v sebe veľa, veľa lásky. Tej lásky, ktorá im napokon naznačí hranice prípustnosti v intímnom živote. Lásky, ktorá im otvára srdcia k pochopeniu a ktorá prechádza mnohými skúškami. Lásky rodičov Christiana k svojim adoptovaným deťom. Rodičovskej lásky medzi nevlastným otcom a Annou... Nielen BDSM praktiky a tiene Christiana Greya opantali na chvíľu moje zmysly.

DARKER BEYOND EROTIC STEEL BUTT PLUG


Zažili ste pravú, bezpodmienečnú lásku? Je vo Vašom okolí niekto, kto ju zažil alebo aj trvalo prežíva alebo po nej zúfalo túži? Podeľte sa so svojimi príbehmi. Trebárs aj na našom webe:
http://www.eroticlady.sk/m/ely-forum-27/. Inšpirujte hladných po láske. Ja sa s Vami nabudúce podelím o príbeh lásky, ktorá rokmi rastie a dozrieva. A je skutočná.