pondelok 26. októbra 2015

Prečo máme na Vianoce vyššiu potrebu blízkosti, zmyselnosti a intimity




Vianočné sviatky majú byť najtichším obdobím roka. Želáme nám aj našim najmilším, aby boli sviatkami lásky a pokoja. Predvianočný stres z nákupov, prípravné práce a zapojenie celej rodiny do nich si vyžadujú vysoký výkon, preto sme príliš unavené – najmä my ženy – aby sme čo i len pomysleli na zmyselnosť a erotiku.

Čítali ste niekde alebo stretli sa niekedy s prikázaním, že počas Tichej noci sa musíte chovať ako svätec? Určite nie. Odmeňte seba a partnera súčasne: nájdite si čas na nežnosti! Tým darujete partnerovi nielen pozornosť, akú si zaslúži, ale vy sama pocítite vnútornú harmóniu, ktorú z vás vycíti celá vaša rodina. Máme pre vás niekoľko tipov pre zmyselné a nežné Vianoce.

Rodičia si túlia k sebe svoje deťúrence, milenci sa hladkajú a masírujú. Ak je mozog najdôležitejším orgánom radosti, tak koža je zaiste plochou najväčším orgánom šťastia. Odhadom päť miliónov zmyslových buniek zaznamenáva na ploche 1,7 m2 povrchu tela jemné dotyky. Receptory na koži vedú nežné signály cez miechu do mozgu.

Nové štúdie dokazujú, že zmyslové pôžitky sú nielen príjemné a radostné, ale zmierňujú aj bolesť, urýchľujú proces liečenia, znižujú úzkosti a strachy, odbúravajú stres a napätie. Dôsledkom je posilňovanie imunitného systému a dokonca aj zníženie krvného tlaku.

Neha lieči telo a dušu. Telo vďaka príjemným dotykom vylučuje menej stresových hormónov a viac oxytocínu, hormónu, ktorý mozog dodáva aj počas pôrodu a orgazmu. Zároveň sa uvoľňujú endorfíny, telu vlastné látky, ktoré tlmia bolesť.

Nájdite si čas na nežnosti 


Znie to veľmi jednoducho, je však niekedy ťažké oddať sa vzájomnému láskaniu. Práca, domácnosť, deti, rodičia, to všetko nás môže vo všedné dni odlákať od nežností, ktoré sme si s partnerom prejavovali na začiatku vzťahu.

Toľko času musí byť: doprajte si v pravidelných odstupoch celkom zámerne čas jeden pre druhého. Rozmaznávajte vášho partnera aj seba. Oslavujte tieto chvíle a postarajte sa, aby vás nikto nevyrušoval. Robte to, čo má váš partner rád a uspokojte svoje vzájomné potreby. Vyslovte svoje tajné želania. Nech je mottom týchto stretnutí: „všetko, čo nám dvom spôsobí vzájomnú radosť a potešenie, je dovolené.“

Na počiatku by mal byť rozhovor. Buďte k sebe úprimná, kedy ste sa naposledy rozprávali s vašim partnerom o intímnych témach, vašich tajných želaniach a túžbach? Poznáte naozaj vaše najintímnejšie priania a túžby alebo sú pre vás dôležité zvyky a dohady? Buďte odvážna a rozprávajte sa otvorenie o nežnostiach a láskavostiach. Uvidíte, že samotný rozhovor otvorí dvere do vášho sveta fantázie a Vianoce sú vhodnou príležitosťou začať s otvoreným rozhovorom.


Tipy a triky pre erotický sviatok zmyslov
Aby ste tento rok zažili erotický sviatok zmyslov, prezradíme vám niekoľko tipov, ako môžete využiť studené vianočné dni s fantáziou......

Erotická večera


Casanova dôveroval ustriciam a vínu, Shakespeare veril v silu zemiakov. Našťastie je mnoho potravín, ktorým sa pripisujú afrodiziakálne účinky. Napríklad ustriciam a škorici. Látky, ktoré obsahujú, nie sú výlučne zodpovedné za darovanie pôžitkov. Tvar a výzor, napríklad špargle alebo broskyne, tiež podnecujú našu fantáziu rovnako ako sŕkanie ustrice.

Ustrice obsahujú minerály, ktoré podnecujú tvorbu sexuálneho hormónu – testosterónu, a ovplyvňujú aj u žien chuť na erotiku. Ak sa zapíjajú šampanským, chuť na zmyselnosti sa len znásobí...

Mexickí Indiáni uctievali vanilku ako svätú rastlinu a varili z nej a kakaových bôbov afrodiziakálne nápoje. Ideálna kombinácia, lebo vanilka pôsobí ako afrodiziakum vďaka jej intenzívnej nezameniteľnej vôni. Nevedomky môže telo reagovať sexuálnym vzrušením a chuťou na intimitu. Kakao obsahuje okrem povzbudzujúceho kofeínu aj fenylthylamin, látku, ktorej vďačíme za dobrú náladu. Ak sme zamilovaní, tvorí sa nám v mozgu fenyletylamín. Afrodiziakálny nápoj obsahujúci kakao a vanilku ešte aj v súčasnosti môže prispieť k správnej nálade. 

Alkohol, najmä v podobe vína, považovali za prostriedok na potenciu starí Gréci a Rimania. Aj dnes sú víno, šampanské a sekt používané ako afrodiziakum. Alkohol v malých množstvách pôsobí vzrušujúco, ale najmä uvoľňujúco. Ak však vypijeme viac ako 0,5 promile, riskujeme opačný efekt.
Ak si k správnej dávke alkoholu dáte mušle, pikantné čili a čokoládový dezert, ich afrodiziakálne účinky sa iste čoskoro dostavia.

Romantika si žiada chuť a lásku


Štyri sviečky na adventnom kalendári po Vianociach síce dohoreli, avšak tento zdroj svetla sa dá využiť aj na iný účel. Napríklad spoločný kúpeľ so svetlom sviečok s príjemnou afrodiziakálnou vôňou.
Ak sa obklopíte sviečkami LoversPremium – vanilkový krém – 4 v jednom, vanilková vôňa sviečky nielen nádherne prevonia vašu kúpeľňu, po spoločnom kúpeli ju môžete využiť ako masážny olej, hydratačný krém a telový balzam zároveň! Požiadajte vášho partnera, aby vás olejom z tejto sviečky jemne masíroval, vaša pokožka bude krásne prevoňaná, hydratovaná a vďaka láskaniu a dotyku jeho rúk budete pripravená na večer plný rozkoše a blaha.

Nemáte chuť alebo možnosti na spoločný kúpeľ? Nevadí, prekvapte vášho partnera masážou. Príjemné uvoľnenie, romantické šteklenie a pocit šťastia – to budú pocity vášho partnera, ak mu doprajete masáž hlavy s jedinečným masážnym prístrojom na masáž hlavy a krku – LoversPremium – HEAD RELAX VIBRA MASSAGER DELUXE.





Jeden tip proti zimnému zabijaku radosti – studeným nohám: rozmarín a koriander urýchľujú prekrvenie. Nasypte do horúceho kúpeľa na nohy, alebo zamiešajte do čaju. Alebo rozmaznávajte vašu lásku masážou nôh, najlepšie sa hodí škoricový olej, nielen že nádherne vonia, ale pôsobí aj na krvný obeh. Ak máte nohy opäť teplé, pritúľte sa k partnerovi – láskanie bude zase raz krajšie!

Rozmarín a škoricový olej je súčasťou najunikátnejšieho afrodiziaka na čisto prírodnej báze - Senzuva - ON vzrušujúce olej pre ňu - prebudí vo vás túžbu po milovaní.

Aníz, škorica, vanilka, bazalka, petržlen alebo zázvor sú obľúbené erotizujúce ingrediencie. Aby naozaj stimulovali, musia sa v kuchyni používať vo väčších množstvách. Vyskúšajte niektoré z týchto ingrediencií v podobe masážnej sviečky, masážneho oleja, toaletnej vody alebo telového suflé.

Príjemnú, uvoľňujúcu a vzrušujúcu atmosféru môžete vytvoriť vzájomnou masážou masážnymi olejmi s afrodiziakálnou vôňou. V rukách zohrejete LYLOU – jedinečný erotický, masážny gél s príchuťou a vôňou čokolády a čili. Rozotierajte na tele vášho partnera jemným masírovaním. Fúkajte na miesto, kde sa vstrebáva – dosiahnete hrejivý pocit. 


Erotické vzrušenie, dráždenie a úľavu môžete zažiť, ak si doprajete vzájomnú erotickú masáž celého tela s výnimočnou masážnou hlavicou DOXY – vaše telá sa pred nocou plnou rozkoše a vášne nielen uvoľnia. 





Láska má počiatok v hlave. Kto neverí v afrodiziakálne účinky prírodných potravín a korenín, ten nech ich ani neskúša. Naopak, vyskúšať môžete množstvo „wellness produktov", ktorými buď prevoniate Vaše telo, alebo si doprajete vzájomnú masáž, ktorá rozpáli vás oboch.

Najkrajšie sviatky roka – Vianoce – sa môžu aj vďaka vám a vašej fantázii stať obdobím, kedy si okrem tichej radosti, rozjímania, radosti z blízkych užijete intímne chvíle s vašou láskou. Na Vianoce máme všetci väčšiu potrebu nehy, poláskania, blízkosti. Nielen telesnej. Keď doznie stres zo všetkých príprav, chceme si sadnúť a rozjímať. Máme jedinečnú príležitosť v pokoji otvoriť naše srdcia a otvorene sa s partnerom nielen rozprávať. Je na nás, akú spoločnú atmosféru vytvoríme a či si najkrajšie sviatky roka, na ktoré budeme ešte dlho spomínať, užijeme s našou láskou v intímnej blízkosti. A či si po Vianociach budeme môcť povedať, že sa nám opäť podarilo prehĺbiť vzájomnú dôveru a náš vzťah posilniť.

Vaša Ely