sobota 19. septembra 2015

Spokojný intímny život je viac ako len sex






Intimita je viac ako len sex.
Máme vo zvyku často používať slová sex a intimita v jednom význame alebo si tieto slová zamieňame a vysvetľume ako mať sex a pohlavný styk. Veríte tomu? Skúste on-line zadať do vyhľadávača slová intimita a manželstvo. Témou takmer každého článku alebo blogu, ktorý otvoríte, bude sex. Ale takmer každý ženatý muž a vydatá žena vám povedia, že sú to rozdielne veci.


Intimita je blízkosť, kombinácia spoločne vyznávaných hodnôt, spomienok, skúseností, ktoré vedú k tomu, že niekoho blízkeho poznáte viac ako seba samého. Sex môže byť vyjadrením intimity, ale k vytvoreniu intimity potrebujete omnoho viac ako len sex.



Dotýkajte sa.

Je niekoľko vecí, ktoré vytvárajú medzi dvojicou intimitu, napríklad dotyky. Napokon, potriasanie rúk: koľkokrát sa niekoho dotýkame podaním ruky, a pritom ho ani dobre nepoznáme? Nepodceňujte silu držania sa za ruky, pritúlení k sebe na pohovke, alebo dotyku Vašej ruky na partnerovom chrbte, keď popri ňom prejdete. Dotýkanie vás udržiava v spojení, spojenie vám udržiava intimitu.



Bozkávajte vždy, keď to tak cítite.

Keď ste sa začínali stretávať, vy a váš partner ste nevedeli od seba odtrhnúť ústa. Ako bozkávanie niekoho nového strácalo na originalite, vaše bozkávanie sa stávalo zriedkavejším a možno sa zredukovalo na malé pusy. Pozrite sa do partnerových očí a na minimálne sedem sekúnd spojte Vaše pery s jeho perami, aby ste rozpálili opäť starú vášeň. Môžete dokonca kúpiť kvetinový balzam na pery, ktorý dodá šmrnc vašim bozkom alebo sa obliecť do sexy bielizne. 



Rozmaznávajte sa.

Venujte nejaký čas partnerovi, aby sa cítil výnimočne. Každý má rád komplimenty, a oni naozaj nič nestoja, vyjadrujte ich preto s vášňou. Povedzte partnerovi, ako úžasne sa po jeho komplimentoch cítite. Darujte mu osobný darček, niečo, o čom len vy viete, že má partner rád alebo že to chce. Tieto drobné prejavy nehy vás zblížia.



Skúšajte nové veci.

Najhoršia vec, ktorá sa môže prihodiť vo vzťahu je rutina a to, že jeden, alebo obaja sa cítia touto rutinou uväznení. Mali by ste vystúpiť zo svojej komfortnej zóny a urobiť niekoľko krokov mimo nej, a to spolu. Zapíšte sa do kurzu, alebo začnite so spoločnou fyzickou aktivitou, napr. tenisom alebo golfom. Tieto spoločne prežívané skúsenosti vás budú zbližovať. (Skúsiť niečo nové v spálni tiež nie je zlý nápad!)


Nájdite nové cesty alebo vráťte minulé pekné chvíle späť – aby ste sa viac priblížili k partnerovi. Vaša sexuálna túžba možno príde a odíde, ale intimita potrvá celý život.


Vaša Ely 

streda 16. septembra 2015

Rozhovory o sexe - prostriedok k úplnému sexuálnemu naplneniu

Sex je jednou z najdôležitejších stránok vo vzťahu, nedoceňujeme a zanedbávame pritom tak dôležitú sexuálnu komunikáciu. Dôvody sú rôzne: nikto nás neučil rozprávať o sexe, alebo nás učili, že rozprávať sa o ňom je nemravné, čo môže viesť k pocitom viny a hanby alebo neschopnosti úprimne sa otvoriť a dokonca možnosti dosiahnuť orgazmus počas intímneho styku!

Schopnosť rozprávať sa o sexe primeraným, pozitívnym spôsobom môže posilniť váš vzťah, vašu sebadôveru a vyjadriť vaše hranice v sexualite. V tomto článku nájdete krok za krokom sprievodcu, ktorý vám pomôže zlepšiť komunikáciu na intímne témy s vašim partnerom.


Prečo je také ťažké rozprávať sa o sexe?
 Womanizer - erotická pomôckaNa internete je množstvo chatov a stránok, kde sa ľudia rozprávajú o sexe, ale akonáhle o ňom majú rozprávať osobne, dokonca so sexuálnym partnerom, je problém.

Ak je pre vás nemožné rozprávať sa o sexe, tu nájdete niekoľko dôvodov, prečo tomu tak je:
Zneužívanie v minulosti – vedie k strate dôvery, alebo k post traumatickým poruchám, a to aj v prípade, že k zneužívaniu došlo v detstve.
Pocit viny a hanby pri téme sexuality je bežný, pokiaľ nám ich vštepovali rodičia alebo iné autority – je ťažké potom nájsť cestu k rozhovorom s vašim sexuálnym partnerom, ak tieto pocity nedokážete spracovať.
Náboženstvo môže vplývať na spôsob vášho vnímania sexu, robiť z neho tabu, alebo užívať si sex, len pokiaľ sa vykonáva určitým spôsobom.
Zlá skúsenosť v minulosti – partner vás odmietol načúvať, alebo sa vysmieval z vašich prejavov pri sexe, hanbíte sa preto teraz vyjadriť.
Máte strach z vašich sexuálnych želaní a predstáv a fetiš je jedným z mnohých dôvodov, prečo sú muži a ženy zdržanliví vo vyjadrení svojich želaní v spálni.
Pohlavná rola – nás učí, že ženy sa majú podriadiť mužom, dôsledkom je zdržanlivosť pri vyjadrení toho, čo žena cíti a potrebuje.
Médiá často opisujú sex, ku ktorému dochádza spontánne a je úžasný, bez toho, aby poukázali na trápnu časť nevyhnutnej prípravy a komunikácie, ktorá je dôležitá pre spokojný sex.
Nedostatok sexuálnej výchovy a chýbajúce poradenstvo vo vzťahových otázkach je tiež dôvodom, prečo majú partneri problém rozprávať sa o sexe.
Spoločnosť – a jej nezdravá posadnutosť sexualitou, najmä ak ju navonok prezentuje ako tabu. Miera vašej citlivosti alebo vášho partnera – môže viesť k neochote hovoriť o sexuálnych témach. Rozpačitosť z neskúsenosti alebo nepoznania potrieb a reakcií vlastného tela – môže byť brzdou v otvorenej komunikácii.
Problém správne sa vyjadriť vo všeobecnosti – neschopnosť rozprávať o tak osobnej a intímnej téme akou je sexualita.

Správne načasovanie témy
Nepodceňujte dôležitosť dobrého načasovania tak intímnej témy. Upriamte pozornosť svojho partnera na niektorú časť svojho tela a požiadajte ho, aby vás stimuloval jemne alebo intenzívnejšie. Keď slastne zavzdychá, je čas na hriešny rozhovor.

Spálňa nemusí byť nevyhnutne miestom, kde sa odohrávajú intímne rozhovory. Osobitne to platí vtedy, keď cítite, že váš manžel potrebuje čas a zmenu na vzkriesenie zabudnutej vášne. Ak si nie ste istá, ako bude reagovať, nevytiahnite hneď súpravu pút a bičíka. Nemeňte svoje správanie po intímnom styku, mohli by ste sa dotknúť jeho ega. Nie všetci ľudia sa radi pri sexe rozprávajú, vnímajú to ako prerušenie stúpajúceho vzrušenia. Ak sa rozprávate o sexe výhradne v spálni, rozhovor mimo nej a v inom čase vás môže ešte viac zblížiť!

Vďaka internetu sa rozprávanie o sexe stalo jednoduchším a ľahším. Stačí, ak naznačíte partnerovi, že ste čítali článok o používaní S/M pomôcok alebo o zaujímavej erotickej pomôcke a otestujete si tak jeho záujem. Erotická literatúra, ktorú práve čítate, môže poslúžiť ako odrazový mostík pre sexuálny prieskum. To je aj dôvod, prečo po prečítaní knihy alebo vzhliadnutí filmu 50 odtieňovej sivej, mnoho ľudí experimentovalo s BDSM praktikami.
Správne načasovanie je veľmi dôležité. Pre oboch je nutné súkromie, pocit bezpečia a pozitívne naladenie. Napokon, ak majú ľudia zlý deň v práci, vôbec nemajú chuť k zmenám!

Buďte úprimná
Najlepšiu stratégiu, akú môžete na vášho partnera použiť, je čestnosť. Ak predstierate, že niečo pri sexe máte rada, ako zistí, čo vás naozaj rozpaľuje a privádza do extázy? Pomôže vám to ešte viac sa zblížiť a urobiť vás šťastnou vo vašom zdravom intímnom živote?
Byť poctivou neznamená byť úprimnou len voči partnerovi. Buďte najskôr úprimná sama k sebe, k svojim prianiam, túžbam, skúsenostiam a strachom. Otvorený rozhovor pomôže vyjadriť váš negativizmus a uľahčí porozumenie.
Ak nebudete úprimná vo svojich pocitoch a prianiach, týkajúcich sa intímneho života a vášho vzťahu, intímne spojenie vám neposkytne to, čo naozaj potrebujete, dospieť môžete až do štádia emocionálnej a duševnej frustrácie.

Pokúste sa vniesť do rozhovoru humor
Pri takej vážnej téme akou sú vaše predstavy o intimite, je humor asi to posledné, čo vás napadne. Existujú spôsoby, ktoré vás zbavia napätia, pri ktorých sa uvoľníte a poviete, čo máte na srdci so štipkou humoru.

Na internete nájdete mnoho vtipných hádaniek a pomôcok, ktorými vyjadríte vaše skryté túžby, najmä ak sa váš partner nikdy nevyjadril proti experimentom, odpovedajte na rovnaké testy a otázky z dvoch počítačov, osobitne, potom si odpovede porovnajte. Alebo si kúpte erotické hry, sú vtipné a odľahčia váš rozhovor. Vyskúšajte niečo nové v spálni!


Začnite pomaly a zreteľne
Zoznam noviniek, ktoré chcete predostrieť vášmu partnerovi, máte určite v hlave. Postupujte pomaly, možno ešte pomalšie, ako by ste chceli, umožníte partnerovi postupne stráviť vaše nápady, najmä ak je nerozhodný. Čítali ste trilógiu 50 odtieňovej sivej a tešíte sa na nové praktiky vo vašej spálni s niektorými pomôckami z tejto trilógie. Opatrne – váš partner nemusí hneď chápať vaše nadšenie.
Vždy, keď máte v úmysle navrhnúť partnerovi sexuálne novoty, pomôže, ak sa vyjadríte presne. Ak poviete, že chcete vyskúšať sado – maso hry, mohli by ste partnera vyľakať. Ak ste obaja začiatočníci v sado – maso hrách, na začiatok vyskúšajte pásku na oči, ak túžite po jemných fackách, povedzte mu to. Neskôr kombinujte pásku na oči s putami z látky, alebo plyšu. Po prvých skúsenostiach s niektorými sado – maso pomôckami, keď ste si vyskúšali ich účinok na sebe a obom vám to vyhovuje, môžete experimentovať s celou sadou erotických pomôcok.

Plánujte
Majte poruke svoj hrací plán, vždy keď máte v úmysle vyskúšať si niečo nové v spálni. Obaja by ste mali byť rovnako naladení. Pripravený plán vás zbaví trémy. Niekto možno namietne, že romantickejšia je spontánnosť, pri sado – maso hrách, ktoré môžu byť aj nebezpečné, je plán namieste.
Preto si partneri dohodnú tzv. bezpečné slová. Sú prostriedkom k vzájomnej zhode, ktorá je rozhodujúca pre sexuálnu komunikáciu. Napríklad otázky „Páči sa ti to?“ alebo „Je ti to príjemné?“ otvárajú komunikačnú cestu, zároveň dovoľujú odmietnuť, ak je to nevyhnutné, nikto preto nie je v pozícii, že sa hanbí, nudí, alebo nebodaj cíti bolesť.

Buďte vnímavá
Otvorený rozhovor na tému sexu iste nie je úplne všetko, po čom túžite. Niekedy môže mať opačný účinok. Účinný rozhovor znamená, že počúvate a vnímate, čo partner hovorí. Je prirodzené mať niekedy kritický postoj k jeho názorom a požiadavkám, ale otvorený rozhovor na sexuálnu tému vám pomôže partnera lepšie spoznať a chápať. Najlepšie je zažiť partnera, ako robí to čo chceme, nie preto, že my to chceme, ale preto, lebo on je rád, ak nám môže naše želanie splniť.

Rozhovor je nielen verbálny. Reč vášho tela tiež vypovedá o vašom rozpoložení. Dlhé zastonanie je dobré, rýchle vzdychanie môže naznačovať, že vám spôsobuje bolesť. Môže a nemusí. Preto je taká dôležitá kontrola! Prostredníctvom svojho tela, keď si vás pritiahne bližšie, alebo odstrčí, tiež vyjadruje svoje pocity.

Prijmite odmietnutie s pochopením.
Nezáleží na tom, ako otvorene rozprávate o svojich intímnych potrebách, partner nemusí byť prístupný všetkým vašim nápadom. Vždy budú existovať ľudia, ktorí sa nikdy nestotožnia so sado – maso praktikami v spálni, alebo s používaním erotických pomôcok – buďte pripravená na jeho NIE.

Rozhovormi o svojich erotických fantáziách a potrebách stanovujete maximálne hranice, za ktoré už nie ste ochotná ísť, a jemné limity, ktoré ste ochotná podstúpiť za predpokladu kontroly. Ak poznáte partnerove limity, ľahšie dodržíte hranicu medzi pôžitkom a nepríjemným. Môžete sa pokúsiť vyjednávať. Chceli by ste, aby váš partner bol niekedy dominantný, on je však submisívny. Vďaka rozhovorom o sexe si môžete vymeniť svoje úlohy a byť spokojní obaja.

Žiadate partnera aby niečo vyskúšal? Aj vy by ste mali byť schopná splniť jeho želania. Napokon vzťah je o dávaní a prijímaní.

Nie je váš partner ochotný rozprávať sa o sexe alebo nepovažuje túto tému za dôležitú? Nie je jednoduché prekonať problém, ak vám váš partner nepodá pomocnú ruku. Pokúste sa mu zdôvodniť, prečo sú rozhovory o intímnych potrebách pre vás tak dôležité, ako vás to môže spájať, alebo vyhľadajte odborníka, ktorému predostriete svoj problém buď sama alebo spoločne s partnerom.

V ojedinelých prípadoch neschopnosť a neochota niektorého z partnerov zdôverovať sa jeden druhému môže dokonca viesť k podvádzaniu zo strany jedného z partnerov. Ak k nevere dôjde, je čas urobiť rozhodnutie, či je najlepším riešením rozchod alebo ste ochotná naďalej žiť svoj súčasný intímny život s takýmto partnerom.

Voňavá erotika?!

 Zmyselná vôňa pre intímne chvíle s Lylou



Vôňa a erotika.
Kvapka vône na krku, zvodný lesk na perách alebo voňavá pokožka pokrytá trblietavými bodkami.
V intímnych chvíľach zohrávajú úlohu nielen techniky, aj oslovené chcú byť aj naše zmysly. Váš partner bude vaše dotyky a objatia prežívať intenzívnejšie, bude vdychovať vášeň z vašej nahej pokožky, pochutí si na voňavom lesku na perách, alebo bradavkách.

Stačí pár kvapiek vône. Zmyselnou vôňou si partnera podmaníte, zažijete obaja vyššiu úroveň rozkoše a radosti. Ak si obaja partneri voňajú, sú na najlepšej ceste k uspokojivému sexu. Vôňa je silným afrodiziakom, ktoré nám spôsobuje rozkoš alebo nás vzrušuje.

Zahaľte sa sexi vôňou
Erotickú nočnú košieľku alebo sexi oblečenie doplňte vôňou. Alebo ňou len zahaľte svoje telo. V kúpeľni, použijúc na intímne chvíle určený sprchový gél alebo kúpeľ s voňavou soľou. Toaletná voda s trblietavým efektom, telové mlieko, telové suflé, telový jogurt – ich zmyselné vône fungujú ako afrodiziakum - vyberte si tú svoju, v ktorej sa budete cítiť ako bohyňa noci.

Vzrušujúca predohra
K spokojnému intímnemu životu patria nielen erotické pomôcky. Ak ste zahalená zmyselnou vôňou, zažijete nepoznané vzrušenie, vzájomné dotyky prežijete ešte intenzívnejšie. Váš obľúbený parfum vymeňte občas za afrodiziakálnu vôňu alebo pár kvapiek prostriedku na zvýšenie libida – zvýšia vašu sexuálnu túžbu a pozdvihnú náladu vás oboch.

Voňavá spálňa
Vôňa tela, pohár vína, romantická alebo tantrická hudba, to všetko má na ľúbostnú atmosféru vplyv. Vonná sviečka s afrodiziakálnou vôňou prevonia vašu spálňu vzrušujúcou vôňou, svetlo sviečky umocní atmosféru intimity. Masážna sviečka, ktorej hrejivým olejom jemne masírujete telo partnera, stimuluje erotickú energiu, je liečivá, pomôže vám uvoľniť sa a úplne sa oddať milostným hrám.

Ak si dáte záležať na vôni, ktorá vás v intímnych chvíľach obklopuje, alebo ktorou vonia vaša spálňa, budete sa cítiť nielen ako dáma večera, ale dávate najavo svojmu partnerovi, ako veľmi vám na ňom záleží. Ak ho občas prekvapíte Masážna sviečka Lylou,  alebo novu vôňou, jeho mozog si vaše vône dobre zafixuje. Vaša vôňa môže byť zaklínadlom na jeho vernosť. 


Vaša Ely