sobota 19. septembra 2015

Spokojný intímny život je viac ako len sex






Intimita je viac ako len sex.
Máme vo zvyku často používať slová sex a intimita v jednom význame alebo si tieto slová zamieňame a vysvetľume ako mať sex a pohlavný styk. Veríte tomu? Skúste on-line zadať do vyhľadávača slová intimita a manželstvo. Témou takmer každého článku alebo blogu, ktorý otvoríte, bude sex. Ale takmer každý ženatý muž a vydatá žena vám povedia, že sú to rozdielne veci.


Intimita je blízkosť, kombinácia spoločne vyznávaných hodnôt, spomienok, skúseností, ktoré vedú k tomu, že niekoho blízkeho poznáte viac ako seba samého. Sex môže byť vyjadrením intimity, ale k vytvoreniu intimity potrebujete omnoho viac ako len sex.



Dotýkajte sa.

Je niekoľko vecí, ktoré vytvárajú medzi dvojicou intimitu, napríklad dotyky. Napokon, potriasanie rúk: koľkokrát sa niekoho dotýkame podaním ruky, a pritom ho ani dobre nepoznáme? Nepodceňujte silu držania sa za ruky, pritúlení k sebe na pohovke, alebo dotyku Vašej ruky na partnerovom chrbte, keď popri ňom prejdete. Dotýkanie vás udržiava v spojení, spojenie vám udržiava intimitu.



Bozkávajte vždy, keď to tak cítite.

Keď ste sa začínali stretávať, vy a váš partner ste nevedeli od seba odtrhnúť ústa. Ako bozkávanie niekoho nového strácalo na originalite, vaše bozkávanie sa stávalo zriedkavejším a možno sa zredukovalo na malé pusy. Pozrite sa do partnerových očí a na minimálne sedem sekúnd spojte Vaše pery s jeho perami, aby ste rozpálili opäť starú vášeň. Môžete dokonca kúpiť kvetinový balzam na pery, ktorý dodá šmrnc vašim bozkom alebo sa obliecť do sexy bielizne. 



Rozmaznávajte sa.

Venujte nejaký čas partnerovi, aby sa cítil výnimočne. Každý má rád komplimenty, a oni naozaj nič nestoja, vyjadrujte ich preto s vášňou. Povedzte partnerovi, ako úžasne sa po jeho komplimentoch cítite. Darujte mu osobný darček, niečo, o čom len vy viete, že má partner rád alebo že to chce. Tieto drobné prejavy nehy vás zblížia.



Skúšajte nové veci.

Najhoršia vec, ktorá sa môže prihodiť vo vzťahu je rutina a to, že jeden, alebo obaja sa cítia touto rutinou uväznení. Mali by ste vystúpiť zo svojej komfortnej zóny a urobiť niekoľko krokov mimo nej, a to spolu. Zapíšte sa do kurzu, alebo začnite so spoločnou fyzickou aktivitou, napr. tenisom alebo golfom. Tieto spoločne prežívané skúsenosti vás budú zbližovať. (Skúsiť niečo nové v spálni tiež nie je zlý nápad!)


Nájdite nové cesty alebo vráťte minulé pekné chvíle späť – aby ste sa viac priblížili k partnerovi. Vaša sexuálna túžba možno príde a odíde, ale intimita potrvá celý život.


Vaša Ely 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára